Algemeen
Stijldansen is natuurlijk nooit echt weggeweest, maar door tv-programma’s als ‘Dancing with the Stars‘ is het onder een groot publiek veel bekender geworden. Stijldansen door studenten wordt al jaren veel gedaan. In Maastricht, Enschede, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Leiden zijn ook studentenstijldansverenigingen. Dit zijn de zusjes van Nijmegen, waar we ook regelmatig wat mee ondernemen. Het voornaamste doel van al deze studentendansverenigingen is gezelligheid combineren met lekker dansen. Voor iedere houding ten opzichte van dansen is plaats; sommige mensen vinden het gewoon leuk om naar de les te komen, anderen trainen meerdere keren per week hard voor wedstrijden. Elke insteek is goed; zo lang het maar leuk is!

Niveau van de Stijldanslessen
Dance Fever biedt vier verschillende niveaus aan: D, C, B en A. De D-groepen (beginners) krijgen les op woensdag en de andere groepen op maandag.  Verder is A het hoogste niveau en C het niveau voor mensen met één tot twee jaar ervaring.

Dance Fever kan helaas niet altijd partners voor haar leden regelen: neem dus vooral iemand mee naar de lessen. Vrouw-vrouw paren of man-man paren zijn ook toegestaan. Als je een partner zoekt, maak dat dan duidelijk aan de docent; wie weet valt er wat te regelen.

Lesinhoud
Stijldansen bestaat uit twee disciplines: ballroom en latin. De ballroomdansen zijn de Engelse wals, tango, quickstep, Weense wals en slow foxtrot. De latin bestaat uit chacha, rumba, jive, samba en paso doble. In de D-lessen zullen de standaard- en latindansen elkaar afwisselen. Voor de groepen C t/m A geldt dat er om de week latin en ballroom wordt gegeven.

De D-groep krijgt les van Marijn de Haan, Floor Aalders, Ruben den Osch en Laura Snijder. De groepen C t/m A krijgen les van Sander Kampert, Claudia Jansen, Tim Steenvoorden, Saskia de Haan, Bart Dirven, Tim Puts en Peia Prawiro-Atmodjo. Sander en Claudia verzorgen om de week de ballroomlessen en Tim , Saskia, Bart, Tim Puts en Peia zullen de latinlessen geven.

In de groepslessen ligt de nadruk op het leren van nieuwe choreografieën. De lessen van de C groep richten zich op het aanleren van de meest gedanste basisfiguren en het aanleren van een nieuwe dans: de Samba. De lessen van de B groep richten zich op het aanleren van complexere basisfiguren, en weer een nieuwe dans: de Paso Doble. De lessen van de A worden choreografieën van een hoger niveau aangeleerd (vergelijkbaar met deb. 2 – C-klasse niveau op wedstrijden), waarvoor de docenten elk jaar nieuwe uitdagende choreografieën bedenken. De mate van technisch detail blijft beperkt tot wat strikt noodzakelijk is.

Wedstrijden
Het NTDS (Nederlands Toernooi voor Dansende Studenten) en het ETDS (European Tournament for Dancing Students) zijn toernooiweekenden met overdag wedstrijden op alle niveaus, van beginners tot hoofdklasse, en ‘s avonds ontzettend gezellige feesten. In deze wedstrijden strijden de studentendansverenigingen uit Nederland of uit Europa tegen elkaar. Er is een indeling op niveau zodat iedereen een beetje kans maakt om te winnen. Daarnaast is het ook mogelijk om zonder partner naar het weekend te komen en daar ter plekke een blind-date te vinden om daar de wedstrijd mee te dansen.
Dance Fever gaat altijd met een groot team naar deze wedstrijden, het is namelijk gewoon ontzettend leuk en gezellig…Bovendien; wie wil er nou niet een weekend lang dansen?
Wil je meer weten over NTDS of ETDS? Neem dan contact op met de teamcaptain Bas Broere: teamcaptain@sdvndancefever.nl.

Wedstrijdteam

Op de donderdagavond zijn er extra uren ingepland voor de mensen die opzoek zijn naar meer uitdaging. Tijdens deze lessen zal er hard worden getraind om wedstrijden te kunnen dansen. Voor deelname aan deze uren dien je je in te schrijven en een kleine contributie te betalen.

Een keer in de twee weken zal aansluitend aan deze uren een lecture Ballroom worden aangeboden door Sander en Claudia. De kosten van dit lecture uur vallen buiten Dance Fever en zullen dan ook direct moeten worden betaald aan Sander en Claudia.