Het ETDS is, zoals de naam al doet vermoeden, een Europees toernooi. Hier komen vooral paren uit Duitsland, Nederland, Tsjechië, Noorwegen en Zweden op af. De deelnemers zijn allemaal van studenten- of bij een universiteit aangesloten verenigingen. Hoewel er dansers uit allerlei landen meedoen, ligt het gemiddelde dansniveau niet per se veel hoger dan op een NTDS. Het enige grote verschil met het NTDS is dat er geen beginnersklasse is, waardoor ook dansers met minder dan een jaar ervaring in de Breitensport moeten starten. Onze ervaring is echter dat mensen die op het NTDS in de beginnersklasse dansten zeker niet onder doen voor het niveau van de Amateursklasse, de laagste klasse van de Breitensport!

Op zaterdag wordt er altijd Breitensport ballroom gedanst, afgewisseld door de Open latin, terwijl je op zondag juist de Breitensport latin en de Open ballroom hebt. In de Breitensport dansen alle dansers die nog niet in de kledingklasse in hun land dansen. In de Open klasse dansen alle dansers die wél in de kledingklasse in hun land dansen. Komend toernooi zijn hier nog wat aanpassingen op, maar daar komen we later op terug. De Breitensport danst ’s ochtends indelingsronden waarbij zij door juryleden in (meestal drie of vier) verschillende niveau’s ingedeeld worden. Je blijft de rest van de dag op het niveau dansen waarin je bent ingedeeld, tot het moment dat je eruit ligt, of tot je in de finale staat.

Let op! Heb je geen partner die mee gaat naar het toernooi? Geen probleem! Op vrijdagavond zijn er blinddaterondes om de perfecte partner voor je te vinden! Zet tijdens deze blinddaterondes gewoon je beste dansbeentje voor, dan komt het allemaal goed!

Zaterdagavond is er altijd een groot themafeest. Normaliter probeert Dance Fever altijd een twist te geven aan dit thema, maar dat bedenken we tegen die tijd pas.

Maandagochtend kun je nog lekker ontbijten en dan weer terug naar Nijmegen reizen, hoewel het natuurlijk ook mogelijk is om al op zondagavond te vertrekken als dit beter uitkomt.

Meer informatie
Website ETDS
Wikipedia
Mail de teamcaptain!